Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde omvat het uitvoeren van de basis tandzorgen. Dit bevat onder andere:

 • Het uitvoeren van de jaarlijkse of halfjaarlijkse gebitscontroles
 • Het maken van controle RX foto’s om gaatjes of lekkage van vullingen op te sporen
 • Het meten van pockets om tandvleesproblemen op te sporen
 • Het herstellen van gaatjes en vullingen
 • Het reinigen en polijsten van tanden
 • Het verwijderen van onherstelbare tanden.
 • Het controleren van tandprothesen.

Internationaal tandheelkundig netwerk

Sinds 2001 actief verbonden aan de europese multi-disciplinaire studieclub www.ZahnundMensch.org. Dit netwerk van universitaire professoren, tandartsen, kaakchirurgen, endodontologen, orthodontisten, parodontologen, implantologen en tandtechniekers is een forum waarbij men innovatieve en praktijkgerichte aspecten binnen de medische wereld bestudeert met de mens/patiënt als centraal aandachtspunt.

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde legt zich toe op het mooier maken van uw gebit door:

 • Bleaching: een stralend witte lach kan eenvoudig door home bleaching
  De tandarts maakt eerst een afdruk van de tanden waaruit een beugel wordt gemaakt. Thuis doe je er de bleekgel in en je draagt de beugel elke dag gedurende 30 min. tot 1 uur. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 2 weken, de duur van de behandeling is echter afhankelijk van het gewenste resultaat.
 • Het plaatsen van facings
  Dit zijn laagjes van composiet of porselein die op de tand worden gekleefd door de tandarts. Het uiterlijk van de tanden wordt mooier gemaakt door het kiezen van een witte kleur, het eventueel opvullen van spleetjes tussen de tanden of het aanpassen van de vorm van de tanden
 • Korte en afgesleten tanden kunnen het gevolg zijn van knarsen, overmatig frisdrankgebruik, ofwel een verkeerde beet met overbelasting van tanden en kiezen. Het verloren gegane tandweefsel zal door kronen en/of bruggen vervangen moeten worden, om het weer mooier te maken maar ook om kaakgewrichts-/ hoofdpijnklachten te voorkomen.

Implantologie

Een duurzame oplossing voor het verlies van 1 of meerdere tanden, is het plaatsen van implantaten. Dit zijn schroeven die in het kaakbeen worden gedraaid en waarop ofwel een kroon ofwel een tandprothese kan worden geplaatst.

Implantaten beletten ook dat het kaakbeen als het ware wegsmelt door de druk wat met een uitneembare prothese wel het geval is.

Digitale Tandheelkunde

In onze praktijk zijn we uitgerust met een digitale Conebeam-scan (CBTC). Ter ondersteuning van onze behandelingsdiagnose en behandelingstherapie kunnen we pano’s (OPG) en/of 3D-scans maken.

Om kaakgewrichtsklachten, hoofdpijnklachten en/of knakkende kaakgewrichten te behandelen, kunnen we met behulp van de digitale T-Scan, dit is een digitale beetanalyse scanner, probleempunten in de beet opsporen.

Kleine kaakchirurgie

Het wegnemen van afgebroken tanden.

Het behandelen van wortelpuntonstekingen (apexresectie of apicotomie)

Verwijderen van (gecompliceerde) wijsheidstanden.

Parodontologie

Uitneembare prothese

Vaste prothese

Endodontologie

Kaakgewricht disfunctie

Hoofdpijn- en nekklachten

© Tandartsenpraktijk Robijns-Geerlings – Privacy